lauantai 18. toukokuuta 2013

Hellepäivän herkkuainekset: hellevaatetus, ulkoiluseuraa yksi ja kaksiveestä sekä vaihteeksi jäätelöä. Oon jo kolmen päivän aikana syöny ehkä enemmän jäätelöä kuin viime kesänä yhteensä. Aurinko tuntui niin ihanalta iholla. Kaksivee lauleskeli tyytyväisenä ja yksivee kummipoika nukkui autuaan tietämättömänä jätskeilystä. Sorsat ei ihan ymmärtäny meidän leipien nakkelu, vaan uiskentelivat kauempana rannasta. Eivätkä edes yhtään vauhkoontuneet leipäpalasista! Ehkei niitä ei ole syötetty niin pilalle kuin niitä vanhoja kunnon Ainolanpuiston ehtoja pullasorsia. Nämä taisi olla myös lainkuuliaisia: rannalla oli nimittäin kyltti lintujen ruokkiminen kiellety. Humpuukia! 

Meillä oli ihana hellepäivän retki. Kaksivee huuteli sorsille tulkaa tänne sorsat ja välillä sorsat ja norsut menivät sekaisin. Norsuja ei silti rymissy paikalle.

Illalla tein viimeisen kerran lappapuuroa. Sellasen reilun kattilan verran, taas niinku olisi isompikin perhe. Käytin viimeiset sokeri ja mannaryynit. Ruoatkin alkaa olla aika hauskoja keräilyeriä, kun yrittää tyhjentää varastoja. 

Illalla nuuskin parvekkeella hellepäivän illan tuoksuja. Koivut ovat puhjenneet lehteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti