maanantai 23. tammikuuta 2012

Maanantai


Tänään suksi ei luistanu eikä pitäny. Maalais(kylän)lapset viuhto ohi niin, että viuh vaan kuulu. Ope seisoo tässä risteyksessä ja kattoo, että kaikki kerkee käyä vielä mutkan. Sitäpaitsi urheiluselostajan rooli sopi paljon paremmin kuin pertsaa luistelusuksilla ja kolmen vuoden takaisilla voitehilla. Vaan olipa se silti mukavaa ulkoilua. Suksilla käveleminen on muutenki melkeen niinku uimahallissa räpylät jalassa läpsyttelyä.

Iltapäivällä, kun kaikki 3-6 luokkien oppilaat oli onnistuneesti tulleet koululle, oli juhlaa istua autoon ja polkasta pirssi käyntiin. Eipä oo koskaan maistunu autoon jääneet, jäätyneet, vanhat autot niin hyvälle. Suli suussa, maistu makealta.

Aika huoletonta arkea.

3 kommenttia:

  1. Oii, on se kivaa että on päässyt pöydän toiselle puolelle.:) Terkkuja yhdestä lumettomasta paikasta, nautihan ope!
    -norppa

    VastaaPoista
  2. Moi! Täällä kokkolassa on kanssa panostettu hiihtoon tänä talvena oikein kunnolla. Emilia perinteiseen tapaan maanantai-illan hiihtokoulussa tuossa Köykärillä metikön toisella puolella. Mutta arvaas mitä mamma teki? Päätti kanssa ottaa sukset jalkahan ja mennä sinne jonon jatkoksi. Tiesti pieni homma oli löytää ne sukset, mutta saati sitten ne noin 10v vanhat voitehet;) Pieni pelko oli että 1-2luokkalaisten ryhmästä pojjat painelee ohi, mutta ei nyt sentään! Kivaa oli! Ensi maanantaina uusiksi, uusilla voitehilla! t. Tyty

    VastaaPoista
  3. Lumeton norppa: Kyllä ope oikeestaan nauttiiki! Vaikka joskus nautinto ja huvi tahtoo risteytyä aika lahjakkaasti. Itelle nauraminen on tässä lajissa (lue: ammatissa) se aromisuola. Oon nyt tainnu hiihtää sunki eestä ;)

    Tyty: Hei kiva ku kävit kertoon kuulumisia! Kerrohan sinne hirveesti terveisiä :) Voi että Emilia varmaan jo aika mestarihiihtäjä. Jäis tämä tyyppi vaan ladun varteen ruikuttaa! No et se sinäkään huonommaksi oo pistäny. Aika mamma, sanon ma! Ehkä munki sitte pitää jotain tehä nuille voitehille...vaikka toki tarpeeksi pitkät sauvat ja sopivat monotki vois olla toimivat. Hiihtoriemuja ja muita siis sinne rannikolle!

    VastaaPoista