sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kyllä ei.


Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun aamulla oli kurkku kipeä. Se johtuu varmasti siitä, kun naapurin elikä yläkerran setä kolasi pihaa ja melkeen kolaroi carismaani. Tai sitten siitä, kun eilinen happihyppely tapahtui äkkiseltään ilman huivia ja villakalsareita. Kyllä en enää uudestaan ulkoile!

Todellisuudessa sunnuntait on parhaita ja varsinkin, kun nyt nukkui riittävästi, mutta ei liikaa. Hesari on arjen ja pyhän luksustuote, josta en pihistele. Mieluummin pihistelen vaikka..öö..no pitää sitte kattoa ihan tosissaan, ku on pihistelyn aika. Kun juustostakaan en luopuisi. Ja lämpimästä ruoasta per päivä. Enkä kahvista enkä maustamattomasta jugurtista. Mutta tämän viikonlopun teemana on ollu Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja. Österi lukee ääneen ja minä nauran. Laiska lukija voi kuunnella ääninäytteen. Oli mielensäpahoittaja vaalitenteissäkin mukana, mutta parempaa pessimismiä ja mielensäpahoittajaa saa hakea!

Tosin Hesarin sunnuntai-liitteen ehdokasmielipiteissä oli vahva suunta mielensäpahoittaneeseen kansaan:

Äänestin jo. Paavoa. En Lipposta, kun se on niin änkyrä. Ja kommunistiahan minä en äänestä. Vaan Väyrystä. Sympatiasta. Pittäähän senki joskus pärjätä, se on jo niin kauan ollu. Eikä se oo niin paha ja pöljä ku puhutaan. (Mies, 64.)

Äänestän Lipposta. Hän on tarpeeksi jäärä - ainoa, joka uskaltaa sanoa, mitä mieltä on.
(Mies, 58)

Voisin ehkä äänestää Niinistöä. Mutta ei tee mieli, kun kokoomuksen vaalivalvojaisissa on aina niitä pyntättyjä rouvia, jotka on niin riemuissaan, ettei sitä kestä katsoa. (Nainen, 47)

Ystävättären kanssa puhuttiin, että Haavisto on ihan mukava mies, mutta ei se ehkä oikein sovi, että matkoille menee sitten mukana mies. Tai onko sillä nyt niin väliä. Mä tykkään Arhinmäestä. Jos presidentti on vasemmistolainen, haittaako se? Eihän presidentti mistään päätä. (Nainen, 81)

Kyllä se Soinin Timppa oli mielessä, mutta vaihtoehto oli Haavisto. Että mitäkö niillä on yhteistä? On niillä tietynlainen juttu, ne ovat uskottavia omassa asiassaan, uuden suunnan tuojia. Haavisto on fiksu tyyppi, mutta äänestin silti Soinia - puolueen takia. (Mies, 26)


Kyllä kansa tietää! Tänään se nähdään. Nyt jo jännittää..


P.s. Kyllä ei! Anarkismi syntyy siitä, kun nykyajan ihmiset eivät osaa enää jonottaa. Kommunistit kuulemma sentään sen osasi! Ja kyllä mielensäpahoittaja tietää, missä saa imettää, miten saa jonottaa ja kuka poimia marjoja. Ja seki vielä, että nuor' mies laitetaan ajokortittomaksi. Pyh, mopolla sattaakolmeakymppiä!



3 kommenttia:

  1. Tuo Mielensä pahoittaja on kyllä niin hyvä että kyllä ei oo monesti niin hauskaa ollu ku sitä lukiessa!

    -Anna

    VastaaPoista
  2. Huikea postaus! Hihittelen täällä itsekseni mielenpahoitusjutuille ja äänestysmotiiveille. Kuva oli myös hieno!

    Buona notte, e

    VastaaPoista
  3. Anna: Eikö! Aivan kertakaikkisen paras opus pitkiin aikoihin. Kyllä tuosta lukee ilokseen vaikka kolmeki kertaa saman jutun!

    E: Hih. Ihana aiheuttaa hihitystä. Hyvä (pahoitus) mieli on tarttuva ja ehtymätön luonnonvara. (..don't let the bed bugs bite.)

    VastaaPoista