torstai 25. huhtikuuta 2013


Tänään mieli oli täynnä eilistä. Puin keveän paidan, korkokengät, trenssin ja silkkihuivin. Heti keveni hieman. Nelosluokkalainen, hahmotusvaikeuksinen, vasenkätinen poika ja neulominen. Hiki tuli molemmille, mutta niin tuli hymykin. Venytä, kiepsauta, peruuta, pudota...

Käsitöissä ollaan usein hyvin lähellä. Välillä mietin sen toista puolta, että mitä jos jokin perätön huhu lähtee, mitä jos lapsi ei siedäkään lähiopetusta. Kyllä sen tuntee, kuka sallii pitää puikkoja oma käsi lapsen käden päällä ja kuka ei. Näitä on hyvä miettiä, mutta useimmiten huomaan lapsen, joka ei ajattele kierosti. Hän rauhoittuu, oppii ja tekee yhteisrytmissä. Joskus tuntuu siltä, että koskemattomuus-asia on mennyt yli. Sillä olen nyt jo nähnyt, että on liikaa niitä lapsia, jotka jo opettajan käden laskemisesta olkapäälle ovat kuin sulaa vahaa, huutavat kehollaan kaipuuta syliin.

Tämä vuosi on ollut hänen paras kouluvuotensa, kiitos sinulle. Kemiaa, katseita, sanattomia hetkiä. Uskomattomia pakkauksia nuo lapset - ja tämä aurinko.

3 kommenttia:

  1. Kauniisti kirjoitat. Tärkeitä mietteitä. On totta että ihmiset etääntyvät toisistaan.
    Lapset jopa vanhemmistaan pikkuaikuisiksi jo hyvin pienenä.
    Koululainenkin kaipaa aikuista lähelleen. Kädestä pitäjää,olalle taputtajaa.
    Opetin tytärtäni neulomaan ja oivalsin saman kuin sinä luokassa. Parhaiten neulomistekniikka löytyy kun aikuisen käsi ohjaa lapsen käden päältä puikkoja. Ja muistin että samalla lailla minullekkin neulominen koulussa opetettiin.ja totta vie voin kertoa että käsityöt on ainut asia missä taitaksi tulin :) käsityöt on terapiaa. niiden avulla se ujompikin lapsi saa huomiota osakseen. kädestä neuvominen,lähellä olo on jotenkin vierasta nykyään. Elä kadota nuita tuntosarvia,herkkyyttäsi nähdä tilanteet. Luota itseesi ja taitoosi toimia juuri oikealla tavalla.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista ja ajatuksista! Antaa tukea tähän työhön ja näihin mietteisiin, kun joku muukin on huomannut samoja asioita ja tuo ne vielä esille. Ja miten se muka olisikaan niin, että lapsi ei tarvitsisi kosketusta. Aikuinenkin tarvitsee. Kiitos vielä! Pidän tuntosarveni.

    VastaaPoista