torstai 2. tammikuuta 2014

Tänään sitä kampeuduttiin töihin kuin oikeat työläiset konsanaan. Monen muun koulun väen vedellessä vielä hirsiä ajelin töihin aivan kummin tuntemuksin. Olin ja olen vieläkin niin mieleltäni lomalla, että hullultahan se tuntui. Mennä kesken hyvän loman töihin. Opettajainhuoneessa istui koomaisia opettajia kahvikupit kädessä kertoillen huonosti nukutusta yöstä, sekaisesta unirytmistä ja tyhjänpäiväisistä parista työpäivästä ennen kolmen päivän lomaa. 

Aamuyöstä unta odotellessani tein yhden ristikon, luin kirjaa ja söin (vain) yhden yöpalan kurnivaan nälkääni. Makasin uuden ja lämpimän peiton alla ja mietiskelin: tammikuun suunnitelmia, mennyttä vuotta, tulevaa kevättä, juhlamekon teettämissuunnitelmia, uutta kameraa ja virkattua joulukuusenmattoa ensi vuodeksi.  

Alotin uuden vuoden tekemällä kaikki inhottavat asiat pois alta. Auton tankkaus, öljyn tarkistus ja lisäys, kynsien leikkuu, laskujen maksaminen laukkujen purkaminen, lakanoiden vaihto. Inhottavauudessaan terapeuttisia. Käsi olalle vie - ja taputa.

Päivällä tyttö tuumasi kynnen kokoista perunanpalaa lautasellaan pyöritellen: kohta saa virpoa! Uskotaan lasta. Kohta on suhteellinen käsite. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti