tiistai 6. maaliskuuta 2012



Hoi, Sinä joka haaveilet omakotitaloasumisesta! Eilen olisi ollut avoimet ovet kokeilemaan, miltä tuntuu nakella lumia katolta. Ja eikä mitä tahansa nokialaissii lumioita. Tää oli raskaampaa sarjaa. Karhea tiilikatto ja kaikki. Ei heti liikkunukaan kerrokset, ei lipsunu ei luistanu. Oisit sinäki saanu ihan tosissaan työntää ja nakella. 

Sää suosi tokitoki. Suorastaan lämmin tuli ja syke kohosi, kun siinä viien tunnin rupeaman aikana kerettiin puotella paikotellen metri kolkytäsenttistä kasaa alas. Vaan onneksi lysti ei ollut siinä! Koska katot on niin taidokkaasti suunniteltu, ei oo nurmialuetta heti niiden räystäiden alla. Tämä tarkoitti meidän kannaltamme sitä, että kaikki, mitkä pudotimme katolta alas, sen myös kärräsimme omin pikku kätösimme kauemmas pihalle. Ja koska lunta on tullut jo enemmän ku kaks kertaa, sitä sai kärrätä ihan kunnolla kauas, että mahtu yks jos toinenki lastillinen. Hiiop, hiiop! 

Huolto pelasi moitteettomasti. Äiti nakkeli vesipulloja katolla puhkijoille ja kohta sieltä oli jo karkkipussikin tulossa. Piipun (tai minkä lie ilmastointisellasen) juuressa tuoksu ensin kalakeitto ja sitten kohta jo lätyt. Tuli kummasti puhtia touhuun! Lopputulos: katto ei ehkä notku niin pahasti, saatiin hyvä treeni ja raitista ilmaa ja nyt on selkäpaistipalaset kipiät.

Vaan kyllä mietin kahesti, että sais nyt olla niitä rattoripoikia lähistöllä nii ottaisin lämpimästi vastaan ja avosylin. Tai äkkiäkös sellanen näppärä katepillariki kelpais. Surr vaan ja lumikasa olis jo siirretty. 

Mutta on se aurinko helliny niin lomalaisia ku vaan voi. Maaliskuu on tosissaan niin ku eräässä blogissa oli oivallisesti lainailtu:


"It was one of those March days when the sun shines hot and the wind blows cold:
when it is summer in the light, and winter in the shade. "

-Charles Dickens


Äsken oli sekä ent. että nyk. kämppis läsnä. On se mahtava, kun ihminen on liikkuvainen otus! Huomenna reisikkäälle. Ja sieltä kuopijoon. Kyllä on loma!


P.s. Vuosi sitten oli Jaappani lähöillänsä. Koiven kanssa tuskailin, että ottaako monta varajalkaa mukaan. Nyt nautin kevättalvesta ja siitä, ettei tarvi mennä neljällä jalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti