tiistai 1. huhtikuuta 2014

Iltapalalla luottoystävän luotto-ohjeella tehtyä mysliä, johon nakkasin kuivattua karpaloa ja aprikoosia. Täydellinen kumppani tälle mysliherkulle on Muhoksella valmistettavaa Mimmin luumujogurttia. Ai helmi, sanon minä! Kokeilkaa vaikka:

Kotimysli
10 dl kautahiutaleita
1 dl murskattuja pähkinöitä
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1,5 dl ruokaöljyä
4 rkl hunajaa
Sekoita (isot) kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet. Kuumenna öljy kattilassa hunajan kanssa, mutta älä kiehauta. Sekoita seos tasaisesti kuiviin aineisiin. Levitä mysli pellille ja laita se uuniin 175 asteeseen keskiosaan noin vartiksi. Kääntele mysliä välillä ja huolehdi ettei se pääse palamaan.
Ota mysli uunista ja heitä sekaan haluamiasi aineita (rusinoita, kuivattuja marjoja/hedelmiä, suklaata, muroja yms.) ja jäähdytä.


4 kommenttia:

  1. Koskaan en ole mistään myslistä tykännyt, mutta kaikki mikä sisältää karpaloa (tai kirsikkaa) kuulostaa silti mun mielestä aina hyvänmakuiselta! :D Eikä tuota vielä tiedä vaikka tätä ohjetta joskus tulisi kokeiltua, kuulostaa kerta hyvälle! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Menee nimittäin myös hyvänä herkkujen korvikkeena ;)

      Poista
  2. Tein tätä. Hyvää! Osaatko sanoa kuinka pitkään säilyy lasipurkitettuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Säilyvyydestä en tiedä, kun itellä hupenee niin sujuvasti :) mutta varmasti säilyy pitkään!

      Poista