perjantai 23. joulukuuta 2011

Huomenna on joulu!


Huomenna on joulu! Näin kertoi magisterintien reipas pieni tyttönen, jonka isosisko antoi matkaevääksi räntäsateeseen lämpimän piparin ja työnsi sen suoraan kulkijan pyynnöstä suuhun. Joulunalusaika on söpöä, kun ihmiset on liikkeellä pienine nyytteineen ja kortteineen. Ovikello soi ja ihmiset piipahtaa tuon tuosta.

Jouluperinteitä on jatkettu. Tämän vuoden somistaja aiheutti kasvihuoneilmiön yläkertaan kantaessaan sinne ylimääräiset (ne monet) kasvireuhkat. Somistaja asetti minimalistisen sisustussuunnitelman tavoitteekseen, mutta samalla eräs kuudennellakymmenellä oleva hlö kantaa nuoremman somistajan raameihin mahtumattomia esineitä niiden paikoillensa.

Kompromissi kuusesta oli hyvä. Lopputuloksena kuusia on toki nyt kaksi: pieni pätkäkuusi koululta tököttää purkissansa tasanteella ja iso kuusi kurkistaa ikkunan takaa pihamaalta. Haettiin kuopuksen kanssa säkit karkkia makuunista ja mikäpäs tässä enää odotellessa. Varaston ruoan perusteella tosin luulis, että täällä syö suurempiki legioona! Taitaa jouluruoalla syöjiä olla tasan kolme - laatu korvaa määrän. Jännittää ihan, mitä Toljanterissa huomenna tapahtuu. Löysin joulukoristeiden lomasta söpön parran, melkeen niinku Toljanterilla! En meinannu itsekään itseäni itsekseni enää tuntea!

Joulutunnelma tuli eilen siivotessa ja tänään uimahallin saunassa. Mummut tohinoi pullanleivontaan ja tuumi lauteilla: kyllä se pullan tuoksu on joulun tuoksua - eikö vaan naiset? No toki toki! Ja niin sitä toivoteltiin hyviä jouluja itse kullekin säädylle.

Tämäkin tirppa toivottaa kaikille oikein lämmintä ja ihanaa joulua! Halikaa ja pusikaa ja olkaa itsellenne ja toisellenne hyvällä mielellä. Joulua pohjoiseen, etelään, Keski-Suomeen ja itään. Joulua tähän aivan lähelle ja joulua sinne rapakon toiselle puolelle!

2 kommenttia:

  1. Hei täällä Atlantin takana luetaan sun blogia ja virittäydytään Syynimaan joulutunnelmaan. Ja niin joului joutui soi youtubesta, tietenkin. Kerro lämpimät jouluterveiset koko teidän perheelle! Olette ajatuksissa.

    Elsa

    VastaaPoista
  2. Voi että ku osaat olla muistava ihminen niinkin kaukaa! Sulla on taito olla läsnä, vaikka kaukana oletkin. Jouluinen halaus meiltä koko perheeltä <3

    VastaaPoista