perjantai 16. elokuuta 2013

Kuherruskuukausi uuden asunnon kanssa on todella meneillään. Fiilistelen jokaista tiskikoneen starttinapin painallusta, iltapäiväkahveja parvekkeella ja alueen ihanaa sijaintia. Yhtäkkiä olen paikassa, jossa asuu hyviä ystäviä ja Prismassa näkyy aina tuttuja. Miten tässä näin hyvin kävi? 

Ensimmäinen kunnon työviikko takana ja vietän aikataulutonta perjantaikahvia seuraten, miten parvekelasien takana sataa vettä kuin aisaa ja samalla paistaa aurinko. Hymyilyttää väkisinkin, kun tietää viikonlopun olevan edessä ilman mihinkään ajamisia ja täyteenbuukattuja aikatauluja. 

Eilen tunsin ensimmäistä kertaa tälle lukuvuotta taas sen, miksi tätä työtä tekee. Surusilmät vaalean polkkatukan alla ja tähtisilmien loistetta enkuntunnilla. Tänään perjantain viimeiset, iltapäivän tunnit kutosten kanssa räjäytti pankin totaalisesti. Ilmaisutaitoa ja lyhkäsiä draama- ja improharjoituksia, bingo! Osu ja upposi. Pysähdyin, kun perinteinen jäkäripoika laski jalat pulpetilta kädenliikkeeni nähtyään, siristi silmiään ja tarkensi: ai sää sanot, että saat opettaa meitä etkä joudu? Niinpä. Ja vielä yksi rasti seinään: ei nimittäin monesti kuule, että alkava murkku kiittää oppitunnista kotiin lähtiessään.

Ja nyt koria, johon lehtensä heittää. Toinen sanomalehille ja toinen aina läjäksi kerääntyville kirjoille, naistenlehdille ja muulle sängynvierusromppeelle.

Taidanpa jatkaa nautiskelua. 


4 kommenttia:

  1. Minäki fiilistelen jokaista astianpesukoneen painallusta! Mutta me muutettiinkin tänne, missä ei törmää Prismassa tuttuihin. Tuntuu että ennen törmäsi. Kuule muutaman kerran on ollu ihan vallan kamala ikävä Kajaaniin, usko tai älä! :)

    VastaaPoista
  2. Voin vaan kuvitella, että on käyny ikävä kolkuttelemassa. On se välillä käyny täälläki, mutta lähinnä työpaikan kuvioitten ikävän muodossa. Välillä vaan havahtuu, että sitä ei tosissaan enää oo siellä. Viimeksi äsken, kun kirjastokortin siirsin lompakosta pois. Ja löysin Kajaanin kaupunginkirjaston kirjan, joka ei oo lainattu mun kortilla...siellä joku reppana oppilas varmaan hikipäässä ettiny ja ei oo löytäny. Kaikkea sitä työtavaroiden keskeltä löytyy! Postipojalle asiaa ;)

    VastaaPoista
  3. Olen ilahtunut, että oot palannut taas puikkoihin, siis kirjoittelemaan blogiisi! Olen samaa mieltä, että pienet asiat ja hetket arjessa tekevät tyytyväiseksi. Sitä on muun muuassa juuri "astiapesukoneen starttinappulan painaminen".

    VastaaPoista
  4. Puikot tuntuvat hieman vapisevan, ajatuksissa niin sata asiaa. Onneksi on se starttinappi ja moisista asioista lukevia siellä näyttöjen äärellä :) Kiitos, kun jäti kommentin, piristi!

    VastaaPoista