maanantai 17. lokakuuta 2011

Mökkimakkaroita ilman mökkimakkaroita.

Se alkoi jo tiistaina. Silloin suunniteltiin ruoat: haaveiltiin soosseista ja särpimistä, paakkelseista ja paloista. Välipala, aamupala, iltapala, jälkiruokapala..ei tohi aliarvioida! Ja viikonloppuna suunnitelma toteutettiin. Jottei menisi aivan mahrottomuuksiin, yritän olla liioittelematta. Faktoja on toki vaikea kiertää. Ja he söivät ja söivät ja söivät: itetehtyä supermaukasta pizzaa ja salaattia, puolukka-ruis-sämpylöitä, vadelma-valkosuklaa-piirakkata, minttukrokanttikakkua, blumberginsuukkoja (kjäh), jäätelöä lakkahunnulla, juustoista kanakeittoa, lihamureketta ja hörpäkkeitä, makaronisallaaddia ja näitä kaikkia alati ja yhä aina. Mutta mikään muu ei vienyt allekirjoittaneelta jalkoja alta niin kuin hän, joka tulee tulisen temperamentin maasta. Hän on mexicaano, täydellinen muchos nachos. Nacholastuja, cheddarjuustoa, jalapenoa, punasipulia, silsasalsaa ja uuniin. Nautitaan lämpimänä kylmän turkkijugurtin kanssa...ah tätä syventyneen rakkauden huumaa.

Paikka anto loistavat puitteet tälle sisarpiirin kokoontumiselle! Kyllä tyvärten kelpas matkustaa aina rollosta ja tambereelta asti. Huluppia mökki vielä huluppiammalla paikalla - Kainuu ah Kainuu. Yöpyjiä kahdeksan tsibaletta, iltatähtiä yksi kappale ja yllätysvieraita kaksi. Saunamaratooneja sisä ja ulkosaunassa vuorotellen, ulkoilua - ja komian ulkoilman katsomista ikkunan läpi. Sukkapuikkojen kilinää ja akkavilinää, tirinää ja turinaa.

Vaan kauppareissu rismasa menomatkalla oli varsinainen nähtävyys. Aanelosen kauppalista puoliksi, kahet kärryt ja ffum! Meinas siinä tohinassa pari junttia jäähä jalkoihin, kun toiminnan ammattilaiset suhas käytäviä eestaas. Ja suoritus kesti alle puoli tuntia. Raukka Fiat meinas kyllä tuntea jousissaan viiden akan, tavaroiden ja muutaman, köh, ruokakassin painolastin.

Täysi, täydempi, täydellisin.



"...meinasi oja aja. Nii komia mänty. Ja iha yksi."





Lopuksi suoritettiin arvonta, jossa pääpalkintoja oli useita. Oli sipulihiiva-potti, maitojugurtti-potti, jauhositruunamausteet-potti, lihamurekeperunamuusi-(kertakäyttö)lautanen ja muita eri mukavia. Lisäksi kaikki osanottajat saivat lohdutuspalkinnoksi makaronisalaattia mitä mielenkiintoisimmissa paketeissa. Kyllä kelpas ja jännitystä piisas! Katkeruutta tiettyjen arpavoittojen sijoittumisesta emme havainneet yhtään.


Ja sitten unelmoitiin. Siellä se meijän tilanpuutteen vuoksi evakuoitunut kromantikko nukkuu ja haaveilee hirsiaitastaan. Voi nuita naisia ja niiden unelmia ;)

6 kommenttia:

  1. Aijjaij tuota mexicaanoa, p a k k o testata :) Ja aika uskomattomat maisematkin. No jaa, ja ohjelmaki menettelee -Kun vatsa on kylläinen niin kyllä pärjää ;)

    VastaaPoista
  2. Olihan meillä mahtava viikonloppu. :) Kotiväkiki tykkäs kermaisesta kanakeitosta. Tää loma meinaa olla vain yhtä syömistä! -smk-

    VastaaPoista
  3. Mimura: suosittelen niiiin lämpimästi! Harvoin huonot ruoat ja tekemiset tarkotuksena ;)

    MinttuKrok: Eikö! Oli nuita kuviaki ihan taas muutama. Oijoi, hyvä homma! Pitää viedä herkkujen ilosanomaa eteenpäin :) Ite vähän lentsua yritän levätä pois, että jos lomalla taas olis syömäkunnossa!!

    VastaaPoista
  4. Eih! Mitä ruokia! Tuu meille kokiksi. Edes viikoksi.

    -m

    VastaaPoista
  5. Meinaspa ihan hepuli iskiä! On sulla mainiot jutut! Tiiä sitte kenestä ne kertoo. ;D

    VastaaPoista
  6. Kokki toimii kyllä käytännössäkin ruokapalkalla, kunhan vaan ajasta sovitaan! Vois muuten vaikka sopiaki. Ehottomasti esim joulukuun alkuun, vai?

    Peeäs. Siis ite kullakin on välillä hepuli. Täten ymmärrän myös teitä hepulissanne.

    VastaaPoista