sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Laatulauantai.





Hei! Olen Elina, kakskytkaks-vuotias, ilmeisesti juuri äidin ei saa leikkiä ruoalla -komennoista irtaantunut, nuori fiilistelijä. Ruoka pääsee harvemmin lautaselle tahi vatsaan ilman, että se saa kokeilla ilmalentoja, analysointia tai muuten vain ottaa tuntumaa armaaseen asuntooni. Eilen hedelmäsalaatin ainekset saivat kokeilla avaruudellista hahmottamista keittiössä. Opiskelijan palkkapäivän kunniaksi söimme eilen Kuiskikaiskin kanssa huluppian tortilla-aterian, mutta sekään ei vetänyt vertoja illan etelänhetelmäsalaatille. Kitymarketti tuli tarjouksillaan köyhiä opiskelijoita vastaan ja isin vinkkaama (terQt!) pomelo pääsi kokeiluun.

Ennen leikkausosastolle siirtymistä, sai pomelo hieman kyytiä. Oli ilmeisesti tarpeen, sillä sen valehtelematta viiden sentin paksunen kuori olis tuskin ilman höykkyytystä irronnut. Monesti hedelmäsalaateissa tulee kylmiä väreitä appelsiineista, joissa on nahka jäljellä. Pomelo pelasti tämänkin asian, sillä siitä sai kaiken sen hedelmälihan ympärillä olevan kalvon näppärästi pois. Ja maku: raikkaan greippinen, hieman karvas, mutta silti ei liian voimakas. Täydellinen osa omena-banaani-coctailpurkki-viinirypäle -sallaaddia. Vaniljakastiketta aimo kulho pöytään, salaatti neljään osaan ja avot! Tuli syötyä, tuli nautiskeltua ja tuli hyvää palautetta. Vaikka joillekin piti tavata po-me-lo moneen otteeseen. (Toim. huom. ei ala tavulla pa.) Hätäiset tahi nälkäiset syöjämme, itseni mukaan lukien, onnistuivat tuhoamaan luomuksen ennen fotografeerausta.

Laatuseura + laauturuoka = laatulauantai.

2 kommenttia:

  1. Hei tää lähtee kokeiluun! Kaipaan just jotain tuommosta tällä hetkellä. Sami haki lähisiwasta klementiinejä ja itku tuli, ne oli sellasia pahoja. Tiiätkö, vähä pehmeitä, ei ihan yhtään kirpakoita, valkonen kuori ei irronnu (ja kuten ehkä muistat, on mulla jonku asteinen pakkomielle irrotella kaikki irtilähtevät vähänki valkosta muistuttavat osat hedelmistä). Yöh. Huomenna (tai ylihuomenna, ens viikolla tai kesän tullen) haen kaupasta pomelon, ja vedän kokonaisena naamaan.

    Lähtis nukkumaan ku huomenna on maanantai.
    Lörps

    VastaaPoista
  2. Kuule suosittelen! Ja sää voisit ite asiassa tykätä siitä ja kovasti. Mun hedelmänahkojen inhokki -vertaistukiryhmä kokoontuu joka toinen lauantai - tervetuloa. Jos tuntuu, et oulu ei moisia tarjoa, nii voin laittaa täältä tulemaan passatin kyytiin. Kyl Kajaanis on nääs kaikkee!

    Mutta älä ihan kokonaisena syö. Tee edes kuoresta pojalle hattu, olis eri hieno.

    Toivottavasti maanantai on ollu maukas, raikas, muttei liian kirpeä <3

    VastaaPoista