torstai 6. tammikuuta 2011

Aika aikaa kutakin.



Joskus se on tehtävä. Eilen oli sen aika. Ne perähuoneen sekamelskan keskellä olevat pahvilaatikot avattiin monen, monen vuoden avaamisen jälkeen. Jollekin se ei ehkä tekis tuskaa eikä kirvoittaisi hikikarpaloita, mutta minulle kait tuo oli yhtä hankaluuksien hetkiä. Niin siis se tavaroiden karsiminen pois heitettäviin ja säilytettäviin.

Kohde: lelut + aarteet.
Vaikeus: hamsterin luonne ja muistot.
Motto: ei koskaan tiedä, mihin tätäkin vielä tarvitsee.
Onneksi oli hyvinkin rationaalinen pikkusisko vieressä muistuttamassa ruikuttavaa isosiskoa, että tuskin tuolle ihanalle sähkönsiniselle Barbie-nuken muhville (sitä käsien lämmitintä) tulee ihan heti käyttöä. Mutta mutta..ei koskaan tiedä! Laitoin sen ja pari muuta pikkukivaa vielä säilytykseen. On paljon inhimillisempää purkaa omaisuuttaan kotikätköistä aina pala palalta ja taas jonku ajan päästä uudestaan. Huomasin nimittäin, että kun osittain samoja aarreaittoja on tutkinut jo kolmeen otteeseen, pystyi niistä osan jo laittamaan siihen pois heitettävien osastolle. Suruaika, se se olla pitää. Oishan se hienoa olla sellanen ihminen, joka ei laisinkaan kiinny materiaan ja elää vaan muovipussi kainalossa. Vaan hänpä ei saakaan palata männä vuosiin nähdessään yhdenkin satiinisen lettinauhan, joita solmittiin takapihan paju täyteen barbie-leikkien tunnelmaksi. Ja leikittiin hetki ja purettiin tunnelma. Se kait se oli parasta, se leikkien järjestely. Aseteltiin tuntitolkulla pikkusia tilpehöörejä ympäri ämpäri, tuonne kylppärikamat, tuonne keittiökamat. Ja välillä käytiin luvatta siskon barbie-laatikolla.

Vanhoihin päiväkirjoihin ja muihin ihanuuksiin en uskaltanut edes kajota, sois ilta menny siinä. Siirtyivät tyytyväisenä asemastaan säilytettävien laatikkoon. Jännä ku minulla tais tulla het' tuplasti säilytettävää kuin nuoremmalla versiolla. Niitä sitten kanniskellaan ympäri muaseutua, aina Kithilästä Korppooseen. Että fiksumpi hommais muuttomiehet jo tässä vaiheessa.

6 kommenttia:

  1. Voi vitsi mää olin aikoinani kade sulle tuosta Hawaiji-barbista! Olihan se niiiin ihana...

    -M

    P.S. Noi keskimmäisessä kuvassa näkyvät oranssiset henkarit tais olla mun, mutta lahjoitan ne täten sulle (taikka roskakuskille).

    VastaaPoista
  2. Ja tarinahan kertoo, että naapurin Matti lähti oikeestikin Hawajille (tahi muualle ameriiikkaan) ja minähän kerroin suoraan mitä haluan tuliasiksi: Hawaji-barbien. Sitä saa, mitä tilaa :D

    Huh, joskus hävettää suorasukaisuus.

    Oih, niinpä tais olla sun. Kiitos anteliaisuudesta. Meni fifty fifty mun ja roskakuskin kans.

    VastaaPoista
  3. Hah, sama juttu kun mää tilasin 5-vee syntymäpäiväkortin mummulta...Menin Vireen sen mukana ja osoitin kimaltelevinta halinallekorttia, että osta mulle tuo. Ja mummuhan osti.

    - M

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihanaa pikkutilpehööriä! Heti kun näin Esmeraldan tuossa kuvassa niin rupesi soimaan päässä melodia mitä se tamburiini soitti:D Ja tuota laivastohenkistä barbieta en ois ikinä muistanu!

    Kenelle tuo vaaleanpunainen satiinipussukka kuvan vasemmassa alareunassa kuulukaan?:)

    VastaaPoista
  5. Hei katos ku itekki yhtäkkiä muistin sen sävelmän :D tiiditiditiiditii...

    Pussukan omistajasta en menny enää itekään takuuseen, kun ensin luulin, että no toki se on tuon oikean reunan prinsessan, mutta sitten löyty samaa kangasta oleva mekko irtonaisena. Mutta tod näk se on tuon prinsessan. Kukas muukaan noin hienoa laukkua tarviskaan! Hauska ku nostalgiaan voi yhtyä muutkin :D

    VastaaPoista