maanantai 20. huhtikuuta 2015



Elän kolmea aamukampaa. Päivä päivältä pienentyvät. Loppuvat ja aloittavat uutta.


Kahdeksan päivää. Kannan ensimmäisen muuttolaatikon kellarista. Vein ne sinne kaksi vuotta sitten jemmaan siltä varalta, jos en tässä eläkeikääni asti asukaan. Jokaisessa asunnossa oma tarinansa. 

Kaksikymmentäkahdeksan. Kyykötän keväthameessa ja nilkkureissa sinnikkäästi koulun pihalla olevan lumivuoren takana piilossa. Pallo paikalla! huutaa kuutosluokkalaiseni ja ampaisee etsimään. Vaihdan paikkaa puun taakse pellavatukkaisen pojan seuraan ja kuuntelen, kuinka pitkästä aikaa hengitykseni kiihtyy jännityksestä. Ope nähty!

Viisikymmentäneljä. Katson lattialle ja pöydän kulmaan kertyneitä papereita. Laskuja ja kuitteja, tarjouksia ja muistilappuja. Vihkosia ja ohjeita. Yksi niistä alkaa: Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä...


5 kommenttia:

  1. Hei Elina. Eilen aivan sattumalta löysin blogiisi, painamlla vain bloggerissa nappia 'seuraava blogi.' Luin monta postausta taaksepäin historiassa. Pidän blogistasi ja nyt, kun uusi postaus ilmestyi, tuntuu sillä lailla ihanan onnelliselta Sinun puolestasi. Ihan tuntemattoman puolesta yhtäkkiä vain! Ja siltäkin tuntui, että pitäisi se Sinulle kertoa. Tämmöistä vain :) Jään seurailemaan kuulumisiasi. T. Tyynen nimimerkin takaa Inka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä ilahduin, kun luin sen. Ilahduin, kun muistin taas elämän ihmeellisen yllättävyyden. Joskus raja tuntemattoman määritelmän toiselle puolelle on ihanan lyhyt :)

      Poista
  2. Keväitä tulee ja keväitä menee. Tämä kevät lienee erityisin,kun kolmen kamman voimin
    jännittävät päivät täyttyvät.

    VastaaPoista
  3. Voi tuota ihanan kutkuttavaa jännitystä. Itse selasin juuri kalenteria viiden vuoden takaa, sielläkin tj.t vilahteli ja sitten Se Suuri Päivä koitti.:)

    VastaaPoista