perjantai 22. helmikuuta 2013


Sitä kun on niin rutiineita rakastava ja vakioasioista elävä, että välillä pitää kamppailla tosissaan, ettei unoha muutoksen tuomia hyviä puolia. Hesarin uudistusjärkytyksen laannuttua olen huomannut itsellenikin yllätykseksi paljon hyvää - ja näin pian! Ajatelkaa nyt, kun Hesari on päässyt yhdeksi sellaiseksi sängynvieruslehdeksi, jota luen vielä illalla sängyssä. Toisella puolella sänkyä on ne lukuisat keskeneräiset kirjat (joita nyt on liikaa ja joita en jostain syystä saa eteenpäin) ja toisella puolella lojuu aina muutama aikakauslehti tietystä kohti aukinaisena. Ah, lehtien lukemisen mahtavuus ja lyhytjänteisyys!

Monena aamuna meinaa tulla kiire, kun Hesarin kanssa tahtoo aina venähtää. Eilenkin huomasin uppoutuneeni Hesarin uuteen torstai-liitteeseen niin, että hiki päässä sai pyöräillä töihin. Mutta onpa mahtava uutuus! Mielenkiintoisia juttuja ja vaihteleva sisältö. On taas yksi rutiini, jota odottaa. Kjeh kjeh. Mutta että menivät vielä vaihtamaan samaan järkytyksen syssyyn Yle ykkösen uutisten tunnusmusiikin. Huh, on tässä opettelua.

Siitä en vaan pääse yli enkä aiokaan, että nautin luotto-tyypeistä, luotto-palveluista ja luotto-ruoasta. Siis enkä tällä kertaa tarkoita sitä visa-luottoa. Nyt kun olen muuttopäätökseni tehnyt, huomaan niin selkeästi, miten minulla on mahtava luottokampajaa, luottohammaslekuri ja luottoleipomo. Kyllä on kova paikka, kun en enää voi Prismassa mennä sille tutulle hyllylle, josta löytyy Ämmän-leipomon valjusleipää ja sitä ihanaa ruisvarrasta. Tai Sotkamolaista perunata ja Heikkisen puu-uuni leipää. Ja jumppasali. Melkein kuin toinen olohuone - tutut ihmiset ja ympäristö.

Nautin vielä, tässä ja nyt. Tällä viikolla ollaan oppilaiden kanssa vietetty jo tuttua "kuherrusviikkoa", joka on tullut aina opiskelijaporukan jälkeen. Oma ope ja vain me. Rauha maassa ja aikataulut on niin helppo muuttaa lennosta. Tällä viikolla olen sitä paitsi innostunut kanteleen soitosta. Upea koulusoitin.

Tänään työpäivän jälkeen otin samalla sekä aurinkokylvyn että päiväunet. Hui mikä voimaannus! Viikonloppu, viisi työpäivää ja loma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti