maanantai 21. marraskuuta 2011

Pakkashumua

Onhan näitäki tupruja kateltu melko monesti. Viikonlopun pakkaset teki terää niin mielelle kuin sulatustarvetta huutaneelle pakastimelle. Ja Oli jopa niin kylmä, että hän laittoi lumikuningatartakkinsa ylle ja hyrisi tyytyväisyyttään. Miten sitä onkaan lirpaketakeilla tarennu? Vaan ett broblem on tässä kuvaustouhussa. Iltapäivästä, kun tulee kämpille, nii on jo auttamattomasti päivänvalo jo häipyny muille maille vierahille. Hänen mahoton täydellisyytensä ei tykkää kaamoksen pimeydestä myös tästä syystä. Siksikin viikonloppu oli paikallaan aurinkonsa kera.

Mulla alkaa olla jo ihan oiva arsenaali musiikkia moneen tarkotukseen. On piristykseksi, masennukseksi, taustamusiikiksi ja muuksi. Mutta joulumusiikkia on sen kuunteluajankohdan kestoon nähden melko siivu! Ja vielä, kun kirjaston hyllyn putsasin het' ens kättelyssä. Tänään tuli taas testattua ja löydettyä parasta jouluista päiväunimusiikkia: Bachin adventtikantaatti. Ei oo pelkoa yhtäkkisistä URKUHUUDOISTA tai yläfalseteista. Ei mikään riso yhtä paljoa, ku unesta havahtuminen johonkin ihme volyymeihin. Vartin torkut musiikki taustalla on paras piristyslääke väsyneeseen iltapäivään. Hymy oli suupielessä vielä pitkään, kun päivän seurasin murkkujen romansseja luokassa. Luokan kingi oli aaaivan sulaa vahaa ja ohjailtavissa erään henkilön läsnäollessa. Huh ! Tunsi ittensä melko vanhaksi.


Uusi kalenterikin pitäis taas ostaa. Vanhakin on jatkanut edellisten perinnettä moneen muuhun tarkotukseen kuin pelkkään kärryillä pysymiseen. Tyhjille takasivuille on raapustettu putkahtaneita ajatuksia ja runoja. Jo tokana vuonna luennolta tarttui E. Karjalaisen satu, jonka pätkä on siitä asti ollut ajatuksena kirjahyllyn kyljessä. Toinenkin tarttui luennolta (grand old mamalta) ja piti hullua kyytiä kirjottaa ylös, kun ei ollut kuulemma aikaa haaveiluihin. Ja pyh. Onneksi yleensä muulloin aina, aina on aikaa haaveiluun.


"Jos haluat, että rakennetaan laiva,
älä opeta laivan mittasuhteita,
älä opeta millaisia puita tarvitaan,
vaan sytytä kaipaus merelle
."

Antoine de Saint-Exupery

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti