sunnuntai 18. lokakuuta 2015




Eloni tämänhetkisen tärkeät rajapyykit. Kirjattuna liitutauluun. Ei liian suureellisia tai kauaskantoisia suunnitelmia. Maailmaa syleileviä tai pitäjää pelastavia. Vaan sellaisia, että kahden ihmisen verensokeri pysyy hyvänä ja perhesopu säilyy. Ruokahetkissä eloni ilo.

keskiviikko 7. lokakuuta 2015


Minun. 

Ripustaa aina sukat parinsa kanssa vierekkäin. Rapsuttaa. Vie hanakammin roskat kuin kukaan aiempi kämppis. Sulkee vaimonsa huolimattomuuttaan auki jättäneitä kaapinovia varmaan enemmän kuin tämä arvaa. Silittää. Tulee ovelle vastaan töistä palaavaa vaimoaan. Kaivaa aika ajoin kameransa esiin. Näpsii upeita kuvia kotimaisemista. Pysähtelee työreissuillaan lentokentille kuvaamaan koneita. Paijaa. Jaksaa askarrella ne vaikemmatkin lamput kattoon. Keksii hyviä patentteja rikkoutuneisiin esineisiin. Reissaa ympäri maata. Ja palaa aina kotiin. 

Rakas. 

torstai 1. lokakuuta 2015


Lokakuu - joka vuosi erilainen. Selaan vuoden takaisia kirjoituksiani ja mietin kuluneita viikkoja. Vuosi sitten töistä laahautui vain varjo minusta. Sisulla sinnittelevä, hämmennyksistä häiriintynyt. Onneksi nyt jotain muuta. 

Ope mulla ei oo pyörää. Nyt lähti ketarit! Kierty kenkä polkimen ympärille. En liiku! Kato ope lintuja Hei mää asun tuolla! Siis miten päin tämä kartta on? Entä jos eksyn mettään? En löydä mun paria. Siis tuolla mää asun ku mennään tuosta eteenpäin ja käännytään siitä ja sitte vielä vähän matkaa ja käännytään taas nii siellä mää asun ope kuulitko siellä mää asun! Ope mää umplahin, kengät on märät. Joko mennään? Miks tää jono ei liiku? Toi ohitti! Ope me löydettiin kuus rastia! Millon uudestaan?

Kolmekymmentä kolmasluokkalaista pyöräni perässä kohti suunnistusmaastoa. Taidan pitää heistä aika paljon. Heistä ilmat pihalle heittävistä halaajista, No inglis! -yhden miehen mielenosoitusta pitävästä ja hänestä, joka mutustaa vehnäsämpylää jo ennen kuin retki on edes alkanut. Hän, joka nostaa molekyylibiologian viisisataasivuisen opuksen pulpetille englanninkirjojen sijaan ja tuskailee, kun ei aivan kaikkea ymmärrä. He, jotka tuovat suunnistusrasteilta tuliaisiksi matoja uudelle ystävälleen - englannin tuntien apulaiselleni käsinukke-siili-Harrylle. Mainioita, kerrassaan. 

Että kun rehtori kehityskeskustelussa kysyy työmotivaatiosta ja työn kuormasta, tiedän tasan mitä vastaan: Siperia opettaa.