tiistai 30. elokuuta 2011

Oulua.






Sanon saman onnentunteen vielä selkokielellä: uusi laukku, uusivanha tukka ja uusi kohta saapuva ilonaihe. Lisäksi ho-vi-ku-vaa-jan paikka on yhä auki. Oulussa on aina niin nostalgiaa, että melkeen niinku bussiness-luokassa matkustais. Arki alkaa melkeen ylihuomenna, kun armas isoG saa taas totuttautua kahteen angstiseen opiskelijaan, joita ei kiinnostais raapia pitkällä tikullakaan sen kylkeä. Maanantaina alkaakin päättöharjottelu ja täys tohina. Hengästyy jo ajatuksesta, vaikka jotenki arki voi ehkä tuntuaki melko mukavalta. Ei kato muista enää sitä tunnetta, ku niin pitkään ollu jossain ihan muissa maailmoissa! Kulunut (kuluva?) kesä on kyllä ollu ihan parhainta koskaan. Rinkkaelämä ja jatkuva reissaus on ollu yllättävän mukavaa, koska eipä koskaan oo ollu hoppua minnekään. Aattele - ei kiireitä! Välillä pitänee tarkistaa pulssi, ku alkaa pelottaa jo oma ressittömyys.

Eikö syksy ja arki oo yhtä Back to school -partya? Likelike.

perjantai 26. elokuuta 2011

Nyt mä olen muotitietoinen...


Taannoin lukion kakkosella tai ykkösellä olin ostamassa Marimekon olkalaukkua. Sillon aattelin, että tylsää, plääh mustaa en ainakaan osta. No metsänvihreähän sitten oli sillon tosi jees ja toimi kelpona koululaukkuna lukion ja koko nämä neljä okl-vuotta. Tiijättekö minkä väriseksi vihreä menee haalistuessaan? Joo, niinpä. Ei kauheesti enää napannu. Muutamat auringot ja aurinkorasvat ja plölyt ja rispaantumiset ehkä jo vähän teki siitä kyseenalaisen. Sittenpä Elina ottaa urakan, että värjää tämän laukun! Koska tylsyys on jo vallannut, niin toki mustaa havittelin. Hyvä laukku vielä, väri vaan ei natsaa. Tämän värjäyskerran jälkeen on tosiaan mun DIY-touhut jääne muille. Vihreästä tulikin kaunis vihreämusta, sillä eihän kantit värjäytynyt. Musta on kyllä tosi tasanen.

Mutta tuossa kuukaus sitten, kun piipahin Espan Marimekossa, repesin ihan ääneen nauramaan, kun näin hyllyn täydeltä samalla tavalla erivärisiä olkalaukkuja! Hah, tietämättään muotitietoinen ja vielä ENNEN itse Marimekkoa.

Vaan eipä tuo silti muuttanu vähän epäilevää käyttökiinnostusta omaa laukkua kohtaan.


..ja siis laukku on niinku vaan kuvaushetkeksi asetettu tikapuille, että ei se niinku tavallisesti oo siinä. Terkut ;)



kuva

"Tämän monen lapsen, nuoren ja aikuisen olkapäällä kulkevan rakastetun klassikkolaukun 40-vuotista taivalta juhlitaan elokuussa, kun Ratian suunnittelemat pirteät Limited Edition Olkalaukut saapuvat myymälöihin. Limited Edition -laukut leikittelevät Olkalaukun pohjavärin ja kanttivärin hauskoilla yhdistelmillä. Laukkuja on valmistettu numeroitu rajallinen erä 17:ssa eri värikombinaatiossa. ”Eri väreillä kanttaaminen tuo 40-vuotiaalle Olkalaukulle uuden, nuorekkaan ja pirteän ilmeen, joka sopii mainiosti tämän päivän värikkääseen maailmaan,” Ristomatti Ratia kertoo."